De ideale tuinbank, precies zoals je ‘m zelf wilt!

 
Al mijn buren en ik hebben met elkaar twee banken om buiten op te zitten. Eén staat er tegenover mijn atelier voor het huis van de buren. Die hebben zij gekocht. De ander staat tegen de gevel van mijn atelier. Die heb ik gekregen. Gekregen van Herman. De lieve man van mijn nicht Ine. ‘Ik knal daar wel een bank voor jou neer Simone, zeg maar hoe lang en hoe breed je ‘m wilt hebben, en met of zonder leuningen: ik maak ‘m voor je.’ Ik moest even heel hard slikken. Herman maakt de tuinbank voor je waar je je hele leven al van gedroomd hebt. Lang of kort, met of zonder leuningen. Precies wat je wilt. Voor een goed bedrag en met plezier. Ik maak met nóg meer plezier reclame voor hem. Komt er dus ook maar éven een tuinbank bovendrijven op je netvlies, denk dan aan Herman en mail mij. Gouden tip voor vandaag. Die is vast binnen.
 
Maar nog even over die banken. De bank van mijn buren staat ’s morgens vol in de zon. Die van mij in de middag. ’s Morgens zitten we dus met z’n allen in de zon, en ’s middags ook. Hebben we met z’n allen twee banken en altijd zon: krijg je er één, heb je er ineens twee. Nu dwingen we mijn buurvrouw aan de andere kant ook een bankje te nemen tegen haar gevel in de avondzon. Dan hebben we er straks drie. Eén voor ’s morgens, één voor ’s middags en één voor ’s avonds in de zon.
 
Mijn twee (bijna drie) banken deden me denken aan toen ik een bootje kreeg. Sinds ik mijn bootje heb, heb ik heel Leiden vanaf het water erbij cadeau gekregen. ‘Dat zou ik ook wel willen’, zei mijn vriendin Tineke die in Groningen woont op het platteland. Geen water te zien daar, en zeker geen boot. Ik zei: ‘Mijn boot is jouw boot’. Zij woont dus in Groningen en heeft sindsdien een bootje in Leiden. Toen kreeg Tineke een bad. Dat vond ze op de sloop. Een hele grote hoge berg van badkuipen lag er een paar weilanden verderop. Ze zocht de beste uit. Je kunt er samen heel goed in zitten, want de stop zit in het midden. Dat had ik nog nooit gezien. ‘Zo’n bad zou ik ook wel willen,’ zei ik. Zij zei: ‘Mijn bad is jouw bad.’ Ik woon dus in Leiden en heb twee banken (bijna drie), een bootje én een bad in Groningen.
 
Prijs voor de tuinbank geheel naar jouw wensen: in overleg met Herman.
En Herman kennende zal dat de meest redelijke prijs zijn die je je voor kunt stellen.
 
Bestellen: klik hier.